Egyszerhasználatos kesztyűk, gumikesztyűk

Egyszerhasználatos kesztyűk, gumikesztyűk

Az eldobható gumikesztyű az élet számos területén jó szolgálatot tesz, viselése pedig jó néhány munkahelyen kötelező. Az orvostól a tetoválóig, a manikűröstől a szakácsig rengeteg szakember használja ezt a praktikus felszerelést, de az egyszerhasználatos kesztyű akár a háztartásokban megtalálható, takarításhoz használt színes gumikesztyű alternatívájaként is beválik.

Az egyszerhasználatos kesztyű előnyei

Bizonyos szennyeződések szabad szemmel láthatatlanok, így akár alapos tisztítás után is rajta maradhatnak a kesztyű felületén, ezért biztonságosabb minden alkalommal vadonatúj kesztyűt használni. Az egyszerhasználatos kesztyű sokkal higiénikusabb, mint a többször felhasználható változat, ezért az orvosi gumikesztyű is ebből a kategóriából kerül ki.
Mivel a legtöbb egyszerhasználatos kesztyű szorosan rásimul a kézre, sokkal precízebb munkavégzést tesz lehetővé. Többek közt emiatt választják az egészségügyben, vendéglátásban dolgozók, a manikűrösök, a tetoválók is, de még a karbantartók is, akiknek a sok apró, finom mozdulaton és a pontosságon múlik munkájuk sikere.

Eldobható gumikesztyű fajták

Az eldobható gumikesztyű többféle anyagból is készülhet, de a különböző típusok abban megegyeznek, hogy általában követik a kéz vonalát. A púderes gumikesztyű többnyire természetes kukoricakeményítő tartalmú porral van beszórva, ami megakadályozza, hogy a kesztyű felhúzásakor a gumi a kézhez tapadjon.
De nézzük, hogy milyen különböző eldobható gumikesztyű fajták léteznek! Ezek a legnépszerűbb változatok:

  • vinyl kesztyű
  • latex gumikesztyű
  • nitriles gumikesztyű

Megéri az egyszer használatos gumikesztyű 100 db-os kiszerelésben?

Nem véletlen, hogy az eldobható gumikesztyű 100 db-os kiszerelésű változatára van a legnagyobb kereslet. A háztartásban is hamar elfogy, de akik a munkájuk elvégzéséhez használják, azok akár néhány nap alatt is kiüríthetik az egyszer használatos gumikesztyű 100 db kesztyűt tartalmazó dobozát. Emellett minél nagyobb a kiszerelés, annál kedvezőbb az ár, ezért mindenképp megéri a 100 db-os csomagot választani.