Vinyl kesztyűk, egyszerhasználatos

Vinyl kesztyűk, egyszerhasználatos

Vinyl kesztyű

A vinilből készült egyszerhasználatos kesztyű jó szolgálatot tesz a mindennapokban, használata könnyű és praktikus. Sokan választják ezt a típust, mert anyaga az allergiások számára is megfelelő. Akik latex és púdermentes kesztyű alternatívát keresnek, azoknak a vinil kesztyű jelentheti az egyik legjobb megoldást. 

Vinyl kesztyű jellemzői

A vinil gumikesztyű nem tartalmaz természetes latex gumit, ezért ez a legjobb választás azok számára, akik a latexre érzékenyek. Az olyan vizsgálati kesztyűk, mint az Ambulex gumikesztyű elsősorban az alacsony fertőzés veszéllyel járó eljárások során (pl. testnedvektől, vértől és vegyszertől mentes környezetben) alkalmazhatók, ezért lakossági felhasználásra tökéletesen alkalmasak.
A latexmentes gumikesztyű sima felületének köszönhetően a precíz mozdulatokat igénylő feladatok elvégzéséhez is megfelelő. A vinyl kesztyű 100 db-os kiszerelésben is elérhető. Ez a leggazdaságosabb megoldás azok számára, akik rendszeresen használnak eldobható gumikesztyűt.

Egyszerhasználatos kesztyű típusai

Az egyszerhasználatos kesztyű többféle kivitelben is létezik. A legnagyobb különbségek a kesztyű anyagában érhetők tetten, amelyek közül a latex, a nitril és a vinil kesztyű a három legelterjedtebb fajta. Mindegyik típusból léteznek púderes és púdermentes változatok, így bármilyen kombináció elérhető.
Az egyszer használatos gumikesztyű 100 db-os változata a legnépszerűbb, de többféle kiszerelésben is kapható. 

Vinyl és latex kesztyű közötti különbség

A vinyl és latex kesztyű közötti különbség elsősorban az anyag tulajdonságaiban keresendő. Mivel a latex egy természetes gumi, a benne található fehérje egyeseknél allergiát válthat ki, ezért a latexre érzékenyek számára alternatív megoldásokra van szükség.
A vinyl egy olyan latexmentes gumikesztyű, amely kiválóan helyettesíti a latex kesztyűt a háztartási munkák, a gyógyászati eljárások, a kozmetikai szalonban történő munkák és a tartós kesztyű viselést igénylő munkák elvégzése során.